Společnost Krofian vybavila centrum pro mládež

V rámci rozdělování prostředků, určených na společenskou odpovědnost, zakoupila firma Krofian na konci roku 2018 vybavení pro nízkoprahové zařízení pro děti a mládež v Novém Boru. Toto zařízení pracuje s mladými lidmi ve věku 6 – 26 let.

Děti zde nacházejí vrstevníky i dospělé, se kterými mohou probrat, co je trápí, trávit zde volný čas podle svých potřeb a přání anebo se připravovat do školy a chodit na doučování. Dle požadavků pracovníků centra firma Krofian vytipovala, zakoupila a dovezla nábytek jako pohovky, stoly, židle nebo úložné boxy. Mimo to vybavila centrum i jedním počítačem s příslušenstvím, který pomůže malým návštěvníkům zpracovávat úlohy do školy. To vše v celkové výši 51 748 Kč.

Ředitelka nízkoprahového centra v Novém Boru, Mgr. Petra Vlčková, řekla: „Velmi si ceníme podpory firmy Krofian. Darovali nám věci, které z dotací není možné pořídit. Na klubu jsme měli staré, leckdy poškozené věci, které nikdo už nechtěl. Díky daru si děti mohou hrát a učit v důstojném a příjemném prostředí.“